2020-12-08

Aloegeler med hyaluronsyra

Här kommer två recept på aloegel. Anledningen till att jag skapade dessa var för att jag behövde lite olika geler för att använda tillsammans med min Foreo Bear. Det räcker egentligen med en variant men jag ville ha en med gurkdoft och en med eukalyptusdoft.
 
Nu kan man använda lite olika typer av produkter tillsammans med den här typen av elektroniska gadgets, jag har sett rekommenderats att man kan använda fuktserum. En tanke där är att fuktserum är designade att absorberas av huden. Man vill inte ha (för mycket av) det när man ska använda mackapären då man får små zaps av den om det är för torrt. Här är det bättre att satsa på något som ligger kvar blött länge på huden. En billig aloe gel eller gelatinös (s.k. fuktgivande) ansiktsmask är tusen gånger bättre än ett serum. Man kan även använda ultraljudsgel om man har det hemma.
 
Det är väldigt viktigt att det inte ingår fett/olja i produkten då det försämrar effekten från apparaten. På samma sätt att det är viktigt att huden är helt fri från fett när man applicerar gelen och ska köra.
 
Aloegel med gurkhydrolat
Fas 1
62 % aloe vera juice
5 % kamomillhydrolat
20 % gurkhydrolat
5 % trollhasselhydrolat
0.5 % xantangum 
 
Fas 2
5 % glycerol
1 % hyalyronsyra 
 
Fas 3
1 % mjölksyra
0.5 % paraben
 
Aloegel med eukalyptushydrolat
Fas 1
62 % aloe vera juice
5 % kamomillhydrolat
20 % eukalyptushydrolat
5 % trollhasselhydrolat
0.5 % xantangum 
 
Fas 2
5 % glycerol
1 % hyalyronsyra 
 
Fas 3
1 % mjölksyra
0.5 % paraben
 
Gör så här
Välj vilken ni vill göra.
 
Väg upp alla ingredienser separat.
 
Blanda ihop fas 1 i den ordning de kommer. När man kommer till xantangummet så ska det vispas i och sedan stå i 20 minuter. När 20 minuter har gått så är det bara att röra om med ballongvispen.
 
Rör ihop fas 2 separat och ha i fas 1. Rör om ordentligt med vispen. Här kan man behöva vänta en stund beroende på vilken typ av hyaluronsyra som man har använt. Fortsätt till nästa steg när gelen är homogen och fri från klumpar.
 
Ha nu i mjölksyran och parabenet. En i taget. Det är viktigt att mjölksyran är helt inblandad innan parabenet åker i.
 
Häll upp på en klämvänlig flaska och etikettera med datum och vad som är i.
 
Klart!
 
Jag tar inget ansvar för felaktigt användande av någon råvara eller produkt. Misstänker man att man har en sjukdom ska man först kontakta en leg. läkare innan man börjar använda något. Testa produkten på undersidan av underarmen innan du har produkten i hela ansiktet. Ifall du får en hudreaktion.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg