2018-10-23

Oljeinpackning för torrt hår

Denna inpackning är susen om man har riktigt torrt hår som samtidigt lider av en kliande hårbotten. Mängden nedan räcker för en omgång och ska inte sparas.

Har man kort hår kan man halvera receptet. Är man känslig för eteriska oljor så är det bara att utesluta dessa.

Observera att det är viktigt att man använder kallpressad sesamolja och inte jojobaolja. Jojobaolja har inte någon positiv effekt för håret. Man får mycket bättre resultat med sesamoljan.

Oljeinpackning för torrt hår
30 ml kallpressad sesamolja
10 dr pepparmynta
8 dr lavendel

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna i en medicinkopp.

Massera in oljan med fingrarna i torrt hår. Stå böjd över badkaret så huvudet är uppochner. Doppa fingertopparna i oljan och börja med att massera in oljan i hårbotten, jobba sedan in oljan i hårlängderna.

Vira gärna in håret i gladplack (ej obligatorisk om man inte har det hemma) och på detta viras en handduk runt håret så det hålls varmt. Handduken är dock obligatorisk.

Låt det hela verka i 2 h. Var dock uppmärksam på att oljan kan rinna även med en handduk runt huvudet, så ni inte får olja på kläder, golv eller möbler.

När man ska tvätta ut inpackningen så tar man först schampo i håret utan att blöta håret. Jobbar in schampot ordentligt. Det kommer att gå åt mycket schampo, så var inte rädda för att snåla med schampot.

När schampot är ordentligt injobbat i håret så tar man lite vatten i håret och jobbar upp ett lödder. Skölj och schamponera som vanligt en gång till. Ha sedan i hårbalsam och styla håret som vanligt.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg