2018-10-09

Detox Bath Salt


Här är ett trevligt badsalt där rosengeranium är toppnoten och dominerar doftsättningen. Detta är min version på Therapie's Himalayan Detox Salts som innehåller himalayasalt, eteriska oljor och pulveriserad ametist.

Pulveriserad ametist är inte nödvändigt, men har ni det hemma så är det fritt fram att tillsätta till Er produkt. Jag skippar den ingrediensen helt.

Therapie Himalayan Detox Salts
Pink himalayans salts, powdered amethyst, geranium, rosewood, patchouli, lavender, juniperberry, lemongrass, grapefruit.

Är det så att man vill ha mer salt i badvattnet, för terapeutisk effekt för kropp och hud från själva saltet. Är det bäst att ha en stor förpackning med oparfymerat havs-/epsom-/dödahavssalt som man kan ta av och ösa ner i badvattnet.

Man kan ta vanligt grovt havssalt om man inte har eller inte vill använda rosa himalayasalt. Det blir mer ekonomiskt så.

OBS!
Använd inte badsalt med eteriska oljor om du är gravid, har epilepsi, hjärtproblem, etc. För säkerhets skull. Produkten är inte en barnprodukt.

Dosering av badsaltet
Jag har räknat ut att det går åt mellan 25-50 ml för ett bad. Den lägre dosen är till för ett vanligt badkar. Den högre är till för stora badkar. Med andra ord ger satsen nedan mellan fem och tio bad.

Idealisk vattentemperatur
Temperaturen på vattnet bör ligga runt 31-34ºC för att det ska bli rogivande. Det finns ingen anledning till att se ut som en kokt kräfta efter ett bad. Man känner sig bara sjuk genom att göra så.

Detox bath Salt
250 ml grovt himalayasalt/grovt havssalt
10 dr rosengeranium
9 dr rosenträ/ho olja
5 dr patchouli
4 dr lavendel
10 dr enbär
5 dr citrongräs
9 dr grapefrukt

Gör så här
Häll saltet i en glasbägare, droppa i de eteriska oljorna och blanda om ordentligt.

Häll upp på en burk, etiketter med vad som är i och datum.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg