2018-09-11

Hudolja med hampa

Här är ett recept på en hudolja med hampfröolja. Den här oljan är mer anpassad för personer med torr hud som behöver lite extra skydd. Doften är fräsch av rosig citrus. Man kan använda annan doftsättning, det jag har angett är bara ett förslag.

Applicera hudoljan sparsamt. Tar man för mycket blir det lätt kladdigt.

För bäst effekt gör man så här. I duschen, när huden fortfarande är blöt. Tar man 2.5 ml och duttar ut det på överkroppen och masserar sedan in oljan. Gör likadant med underkroppen. Sedan så spolar man av kroppen med duschen. Torkar huden torr som vanligt. Har man en stor kroppshydda så kan man behöva ta lite mer än vad jag anger här.

Hampfröoljan ger fleromättade fettsyror till huden. Dock ska man ha det klart för sig att den här oljan gör att hållbarheten på hudoljan kort. Använder man kallpressad hampfröolja så är hållbarheten 3 månader från det man öppnade flaskan med hampfröoljan. På flera ställen så kan man hitta information om att hampfröoljan innehåller D-vitamin. Det är helt fel. Det finns inget D-vitamin i hampfröoljan. Avokadoolja ger näring till huden i formen av steroler och vitaminer. Dock så innehåller den inte heller D-vitamin. Sheasmörsolja ger ordentligt med mättade fettsyror. Detta är en flytande variant på sheasmör som inte gör konsistensen tjockare på produkten. Tistelolja ger fleromättade fettsyror till huden. Makadamioljan innehåller palmitolsyra som är bra för åldrande hud. Det naturliga E-vitaminet fungerar som en antioxidant, den fungerar även som en antioxidant för huden efter applicering.

Hudolja med hampa
5 g kallpressad hampfröolja
5 g kallpressad avokadoolja
10 g sheasmörsolja
2 g naturligt E-vitamin
10 g kallpressad tistelolja
57 g kallpressad makadamiolja
0.5 g bergamott
0.3 g rosengeranium
0.2 g mandarin

Gör så här
Väg upp allt och blanda allt i en bägare.

Häll över i en flaska.

Etikettera med vad som är i och datum.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg