2018-06-12

Fizzy Tea Clay Cleanser

Produkten går att använda både som ansiktsmask och rengöring. Nu kommer inte färgen på produkten att vara grön, utan produkten blir lite brungrön när man blöter den med vatten. Det går att få den grönare till färgen om man väljer grön lera istället för kaolin (vitlera).

Green tea powder extraktet som jag har använt innehåller ca 40 % polyfenoler, 13.5 % koffein och 20 % katechiner. Har en lugnande effekt på huden.

Jag har tillsatt riskliolja för att produkten ska vara mindre uttorkande.

Yucca rot pulvret är med för dess innehåll av saponiner.

Honungspulvret är med för dess fuktighetsbevarande verkan.

Beroende på hudtyp så kan man använda annan lera än just kaolin, det finns grön, rosa, röd, mm att välja på.

Likaså kan man byta ut den eteriska oljan om man så önskar eller utesluta doft helt, antingen för att passa hudtypen bättre eller något som man själv tycker bättre om. Tänk bara på att alla eteriska oljor inte är skapta lika, dvs vissa kan inte användas i ansiktet, vissa ska inte användas om man senare ska vistas i solljus, etc.

Använd produkten så här
Tvätta händerna och torka dem torra. Ta lite pulver i handen, blöt med lite vatten eller annan vätska. Man kan ta honung (+vätska), rosenvatten, ansiktsvatten, yoghurt, mm istället för vatten om man så önskar. Produkten börjar fräsa i kontakt med vätska och det underlättar när man försöker blandar produkten med vatten. Applicera produkten på torrt ansikte, massera in och tvätta av med en fuktig tvättlapp. Man kan låta den verka i några minuter som en mask om man så vill. Den ska inte torka så spraya ansiktet med ansiktsvatten om det börjar kännas torrt. Tvätta av med en tvättlapp, applicera sedan ansiktsvatten, serum, ögoncrème, ansiktscrème, etc.

Fizzy Tea Clay Cleanser
54.9 g kaolin
15 g green tea powder
5 g askorbinsyra
5 g bikarbonat
5 g yucca rot pulver
10 g honungspulver
5 g riskliolja
25 dr tea tree
0.1 g rosmarin antioxidant

Gör så här
Väg upp allt.

Mortla askorbinsyran, detta för att den senare ska lösas snabbare tillsammans med vätskan. Mosa gärna övriga ingredienserna lite lätt i morteln om de har klumpar i sig.

Blanda oljan med de eteriska oljorna och rosmarin antioxidanten.

Ta först kaolinet och rör ner oljan med de eteriska oljorna, mosa med en spatel så det blir homogent. Använd gärna en bred metallbunke.

Rör ihop alla ingredienserna och förvara i en bredmynnad flaska eller en stor burk som det är lätt att hälla ur.

Etikettera med vad som är i och datum.

När produkten ska användas så tar man lite pulver i handen och blandar med lite vatten/annan vätska.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg