2017-12-26

Face Mist

Jag har gjort ett återfuktande och samtidigt väldoftande fuktspray för ansiktet. Denna gång helt utan vegetabiliska oljor. Så man kan få fukten och väldoften utan att tillföra extra fett till ansiktet.

Lite eteriska oljor har jag valt att använda för jag ville ha väldoften, men i en låg dos. Doften är friskt rosig och mitt tips här är att undvika Crearomes geranium då den luktar förfärligt.

På många ställen så står det att man ska använda ansiktsvatten för att ta bort den sista "smutsen" efter tvätt. Är man fortfarande smutsig efter tvätt så ska man tvätta sig en gång till. Punkt slut. Det där är bara gammalt hudvårdsskrock från förr.

Ansiktsvattnets syfte är att återfukta huden och neutralisera exfolierande ansiktsvatten, efter att man har låtit dessa verka en stund förstås. Man kan även spraya ansiktshuden under dagen med ansiktsvatten som förvaras i en sprayflaska, om man tycker att huden känns stram och fuktfattig under dagen. Man kan göra detta även om man har sminkat sig och mitt tips här är att det ska utföras flera gånger per dag. Gör man det så sitter sminket mycket bättre. Då huden inte blir uttorkad och då kan sminket hålla sig relativt fräscht hela dagen. Blir huden uttorkad så börjar den suga åt sig sminket, detta resulterar i att sminket glider runt och kakar sig på huden. Sprayar man ansiktet med en fuktspray så förhindrar man detta.

Face Mist
74 g dest.vatten
10 g rosenblomshydrolat
10 g aloe vera juice
3 g glycerol
0.1 g citronsyra

1 dr rosmarin antioxidant
0.5 g paraben
10 dr rosengeranium
2 g polysorbate 20

Gör så här
Väg upp allt.

Blanda de eteriska oljorna och parabenet med polysorbatet.

Häll i alla ingredienser i en glasflaska.

Korka igen med en sprayinsats och skaka så allt blandar sig.

Etikettera med vad som är i och datum.

Glöm inte att blunda när Ni sprayar ansiktet. Ni vill inte ha produkten i ögonen.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg