2017-09-12

Curl Reviver Spray

Här är en fuktspray för håret som är till för att återuppliva trötta lockar med om man har (själv)lockigt hår.

Vill ni ha citrusdofter i fuktsprayen så kan det vara bra att vara medveten om att många citrusoljor kan orsaka fotosensibilisering om de hamnar på huden, vilket är lätt hänt när man sprayar håret. Säkrast att använda är bergaptenfri bergamott om man vill ha citrusdoft, den ska inte orsaka fotosensibilisering.

Använd färska råvaror för att minimera risken för irritation.

Man kan om man vill ta mer epsomsalt om man vill ha mer stadga på lockarna, för mig så blir det lite för stelt utan jag vill bara ha lite styrsel på lockarna. Likaså så kan man öka mängden jojobaolja om man vill ha mer. Här får man prova sig fram, det blir lätt för flottigt och lockarna kan bli nedtyngda av oljan om man doserar för högt.

Vid användning
Innan användning så skakar man flaskan kraftigt så de båda faserna blandar sig med varandra. Spraya sedan på håret där det behövs. Krama lockarna. Ifall du tyckte att det inte blev som tänkt, vänta en stund innan du sprayar mer. Ibland så tar det några minuter innan lockarna får sin slutliga form och det sista man vill är flottiga lockar.

Less is more

Curl Reviver Spray
Vattenfasen
93.5 g vatten
3 g glycerol
2 g epsomsalt
0.5 g paraben

Oljefasen
1 g jojobaolja
20 dr bergaptenfri bergamott (valfritt)

Gör så här
Väg upp allt.

Häll först ner allt som ska ner i vattenfasen ner i flaskan.

Hälls sedan ner oljefasen.

Korka igen med sprayinsatsen och skaka tills saltet är löst.

Etikettera med vad som är i och datum.

När man använder sprayen så måste man skaka flaskan innan man sprayar håret. Spraya lite åt gången, vänta några minuter för att se effekten. Är man inte nöjd så skakar man flaskan igen och sprayar håret igen.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg