2017-01-31

Fuktserum med lakrits och ferulsyra

Just detta serum är tänkt att användas innan man använder ett speciellt Vitamin C serum som finns bloggat om. Här hittar ni inlägget.

Anledningen till att det passar bra till vitamin C serumet är för att det inte ingår några råvaror som är känsliga för låga pH-värden. Några exempel på pH känsliga ämnen är aloe vera, niacinamid och grönt te. Sedan har man faktumet att vitamin C serumet som kommer senare är helt vattenfritt och för att huden ska få en ordentlig fuktboost så använder man detta fuktserum innan.

Fuktserum med lakrits och ferulsyra
89.4 g dest.vatten
3 g glycerol
0.5 g paraben
0.1 g citronsyra
5 g propanediol
0.5 g ferulsyra
0.5 g hyaluronsyra
1 g lakritsextrakt (Dipotassium glycyrrhizinate)

Gör så här
Väg upp allt.

Blanda ferulsyran och propanediolet och häll över i en glasbägare, värm blandningen i ett vattenbad tills ferulsyran har löst sig i propanediolet.

Blanda glycerolet och hyaluronsyran i en bägare som kan rymma hela satsen med serum.

Blanda först ner vattnet i bägaren med glycerol och hyaluronsyreblandningen, vispa om ordentligt så det blir homogent, ha sedan ner parabenet, citronsyran och laktrisextraktet, rör om igen med vispen så allt löser sig.

Rör sedan ner blandningen med ferulsyran och propanediolet.

Häll över i en lämplig flaska med antingen pump/pipett eller i en airlessflaska. Fördelen med en airlessflaska är att man får ut alla dropparna.

Etikettera med vad som är i och datum.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg