2012-06-16

Tvättpåsar


Jag beställde för någon vecka efter att jag påbörjade fleece eran två stycken tvättpåsar som ska vara till för nerpälsade plädar och kläder, hittade pryttlarna på en brittisk sajt. Sajten ser inte så jätte proffsig ut, det är lite tidig internet era över sidan. Men man får sina grejer i slut ändan och det är det viktigaste.

Jag måste säga att jag inte har ångrat köpet hittills. Påsarna har underlättat tvättandet rejält. De fångar upp allt hö och päls som sitter på textilerna, är bara att skaka ur textilierna och påsen efter tvätt. Dyrt var det inte heller, ca 270 kr för två stora tvättpåsar inkl frakten hit till Sverige eller ca 24 pund. Tog mindre än en vecka för att få hem prylarna.Materialet är i syntet, väldigt tjockt och tätt men det släpper igenom vatten och tvättmedel. Påsarna har en dragkedja som håller tvätten och skräpet kvar i påsen när det tvättas. Den åker inte upp under tvättens gång vilket är bra. Dragkedjan är konstruerad så den inte repar eller skadar tvättmaskinen.

Sedan är det en fördel också när man ska tömma tvättmaskinen att det bara är två påsar som ska dras ut, sedan in med nästa tvätt som ska tvättas och man behöver inte oroa sig för att tvätten efter ska bli skräpig. Tidigare fick man offra nåt plagg som man inte var så jätte rädd om eller inte gjorde så mycket om det kom lite hö och marsvins hår på det.