Alla dessa aromer ska vara kontrollerade av EcoCert. De är endast vattenlösliga. Och även om Crearome påstår att man ska kunna använda dom i fett (d.v.s. salvor) om man använder bivax, så fungerar inte det så bra har jag upptäckt. Det börjar lukta surt om produkten efter ett tag och den har sedan fått åka rakt ner i sopan.
Nu har inte jag provat alla som Crearome har i sitt sortiment. Karamell och lakritsaromen har jag inte testat ännu, karamellvarianten lär jag inte prova då jag inte är något större fan av godisluktande hudprodukter. Lakrits föredrar jag att äta framför att dofta som, möjligen om den luktar ok kan den få åka ner i någon flytande tvål.
Doseringen ligger på 0.5 till 1 ml för alla aromer utom hallon och jordgubb. Där ska man ta 1 till 2 ml till 100 ml produkt.
Jag har provat några av dom till dryck, i det här fallet jordgubb och vanilj vid två olika tillfällen. Smaken har då varit väldigt klen.
Ananasarom: Luktar ananas. Lite svag doft jämfört med de andra.
Chokladarom: Luktar choklad, lite klen i doften.
Granatäpplearom: Tydligen är det så här granatäpple luktar. Sött, nånting mellan jordgubb och körsbär.
Hallonarom: Luktar hallon, lite vek i doften när man har haft i den i produkter.
Jordgubbsarom: Luktar jordgubbssylt. Min favorit bland dessa som jag provat. Fungerar fint till gelskrubbar, duschtvål, hudlotion och schampon.
Kokosarom: Luktar karamelligt och vaniljigt. Inte så mycket kokos som man skulle önska sig, väldigt lite kokos om man lyckas känna det. Godisvarning.
Mango/limearom: Luktar syrligt av mango och något annat, jag har inte känt någon typisk limelukt när jag luktat på den. Luktar gott.
Vaniljarom: Luktar mjukglass. Mer godisvarning. Klen smak.