2018-09-04

Lyxig duscholja


Här är en duscholja som är lite lyxigare än den jag tidigare har publicerat. Med dessa duscholjor är det enkelt att snabbt använda upp oljor som håller på att riskera bli dåliga. Om man inte hinner använda upp dem på annat sätt.

Tyvärr kan man inte färgsätta duscholjor med vanlig tvålfärg. Dels för att produkten endast innehåller olja och tvålfärger är vattenlösliga. Sedan har man detta att om man skulle använda ett oljelösligt kosmetiskt pigment i den (så man får sån där oljefärg) så finns det en risk att man själv och/eller badrummet blir färgad av produkten. Det vill man ju inte. Så man får helt enkelt nöja sig med den färg som produkten får av de ingående råvarorna. Alternativet är annars att använda en flaska där man inte kan se den orangea färgen om nu stör sig på den.

Doft som man kan tillsätta är upp till var och en. Vill man lyxa till det kan man ta sandelträ, hoolja och någon citrus. Eller så låter man kreationen vara oparfymerad om man så vill. Man kan använda kokosolja som är doftsatt med Monoï som har en exotisk blommig doft.

Lyxig duscholja
15 g kallpressad deodoriserad kokosolja
1 g kallpressad havtornsfruktolja
10 g kallpressad makadamiolja
5 g kukuinötolja
10 g deodoriserad arganolja
5 g meadowfoam oil
10 g baobabolja
12 g moringaolja
30 g lipotensid
1 g naturligt E-vitamin
1 g doft antingen eterisk olja eller doftolja

Gör så här
Väg upp allt.

Behövs kokosoljan värmas för att göras helt flytande gör man det.

Blanda ihop allt i en glasbägare.

Häll över i en ren flaska.

Etikettera med vad som är i och datum.

Jag tar inget ansvar för felaktigt användande av någon råvara eller produkt. Misstänker man att man har en sjukdom ska man först kontakta en leg. läkare innan man börjar använda den.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg