2012-10-29

Fluffigt Body Butter

Här är ett recept på beroendeframkallande body butter som är fluffigt som vispad grädde, beroende på hur bra man har vispat kreationen förstås.


Fluffigt Body Butter
100 g sheasmör, bitar
40 g kakaosmör, smält och avsvalnat
90 g sesamolja, kallpressat
1 g rosmarin antioxidant

Gör så här
Först vispar man de sheasmöret så det blir fluffigt. Ökar gradvis hastigheten på elvispen tills det blir som fluffigt vispgrädde.

Sedan har man i sesamoljan, vispar igen med elvispen tills det ser ut som fluffigt vispgrädde. Sedan har man i kakaosmöret och vispar igen så det blir som fluffig vispgrädde

Sedan kan man tillsätta rosmarin antioxidanten och eterisk olja, alternativt låta det vara oparfymerad om man är känslig eller vill använda den till smått.

Men med tanke på att det inte e så dyrt att göra det själv så kan man med gott samvete blaska frikostigt med det här efter duschen.

Med ganska hög sannolikhet så använder ni upp denna produkt upp rätt så snabbt, men för att vara på den säkra sidan föreslår jag att man tillsätter kanske 4-8 dr rosmarinantioxidant till receptet. Man vispar in ganska mycket luft i denna produkt och luften innehåller syre som är ett oxidationsmedel och är inte så bra för produktens livslängd.

Det här receptet ger två fulla 250 g burkar.

Totala kostnaden om man räknar bort burkar och ev eteriska oljor så får man ge ca 74 kr för två 250 ml burkar med fluffigt body butter om man gör det själv och inte köper de allra minsta storlekarna hos råvaruleverantören. Billigt i jämförelse med vissa märken där ute som kan kosta så mycket som 245 kr för fjuttiga 60 ml.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg