2017-02-28

Badpraliner


När man använder dessa godingar tar man en pralin/bit eller två för varje bad, det är bara att ha i badet strax innan man kliver i.

Observera att det kan bli halt i badkaret av produkten när man kliver i och ur badkaret. Likaså så kan du bli hal under fötterna och kan halka på badrumsgolv, etc om man inte är observant.

Formarna som man använder ska inte användas till mat/bakning vid ett senare tillfälle. Doftsättningen i badsmältarna kan etsa sig fast i formen och göra att mat som används i formarna börjar smaka parfym.

Viktigt!
Innan man hoppar ner i badvattnet så ska man ha duschat så man är helt ren, det är inte meningen att man ska sitta och försöka luckra upp smutsen med badvattnet som man gjorde förr i tiden när det var jul och dags för det årliga badet. Så smutsig är man inte nuförtiden så man måste göra detta, utan det är meningen att badet ska bli ett nöje och för att det ska fungera så ska man vara ren innan man hoppar i vattnet. För då är det bara att kliva ur badet och torka sig torr när man är klar. Det är även viktigt att badkaret är helt rent innan man börjar fylla det med vatten.


Badpraliner
89 g kakaosmör deodoriserad
10 g sesamolja
1 g eterisk olja

Gör så här
Smält kakaosmöret i ett vattenbad.

Ställ under tiden formarna på en bricka som får plats i kylen. Se samtidigt till att det finns plats i kylen för brickan.

Tillsätt sedan sesamoljan till det smälta kakaosmöret.

När temperaturen har nått 25ºC har man i de eteriska oljorna.

Häll upp i små pralinformar och låt stelna i kylen.

Låt nu pralinerna stå i kylen (fortfarande kvar i formen) i minst två dygn, anledningen till detta är för att även om de ser hårda och fina ut efter några timmar, så smälter de så fort de kommer ut i rumstemperatur. Anledningen till att de beter sig så här är p.g.a. kakaosmöret.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg