2017-05-12

Off-topic: Eyeliner, kajal

Kajaler
MAC technakohl liner i färgen photogravure är riktigt bra, har skruva upp funktion. Men som vanligt så blir udden snabbt trubbig och för att fixa till detta tar jag en bit kleenex och målar på den så jag får en vass udd.

Bobbi Brown's kajalpenna Long-Wear Eye Pencil i färgen Mahogany var bra tills mina ögon reagerade på den, de blev torra och kliade. Färgen är annars perfekt brunsvart, är relativt lätt att få dit där man vill ha den och sitter som berget. Den torkar snabbt så det gäller att inte söla vid appliceringen.

IsaDora's kajal med skruva upp funktion i färgen dark brown, är inte så där rödbrun som en del pennor kan vara. Är rätt så mjuk men inte för mjuk. Sitter inte så bra och det är inget krut i färgen.

Idun minerals kajal med skruva upp funktion i brunt. Här har vi en riktigt dålig kajalpenna.

Neve cosmetics, här så är det lite olika hårdhet på pennorna beroende på vilken färg man väljer på kajalen. Deras barkbruna som jag har är jättefin i färgen men är stenhård och svår att måla med.

Lancôme khol, har använt den i brunt och av någon anledning så finns inte färgen "black coffee" att köpa i Sverige. Den är faktiskt inte så dyr som man kan tro, man får mycket för pengarna då pennan är lång. Den bruna hade kunnat vara lite mörkare men den är iallafall inte rödbrun, utan den är lite åt det barkiga hållet. Går bra att sudda.

Ann-Marie Börlind har mjuka och lätt suddade ögonpennor. Den bruna hade kunnat vara lite mer barkig istället för rödbrun som den är nu.

Yves roches kajal, köpte denna i färgen blått. Som vanligt när man beställer därifrån så gör man det i blindo. Det är dålig pigmentering på deras kajaler och den blå var mer gråblå med glitter i än mörkblå som jag trodde att den skulle vara.

Eyeliners
IsaDora colorful eyeliner i dark brown, blev helt matt när den torkade och den smulade av sig under dagen, är som brun krita när det har torkat. Var kanske inte så jättesvår att måla på men den smular och försvinner ner på kinden under dagen.

Lumene blueberry liquid eyeliner i dark brown verkar riktigt bra, men mina ögon reagerade på denna genom att klia. Ger matt resultat, är mörkt mörkt brun, ser inte rött ut som vissa bruna nyanser kan göra.

Gel eyeliners
Maybelline gel eyeliner i brunt. Den bruna finns inte i Sverige av någon anledning, vilket är riktigt konstigt. Innehåller bismuth men det har gått bra att använda denna för mig trots allt. Det följer med en pensel med denna och den är helt ok, den (penseln) kanske inte håller hur länge som helst men den är bra så länge den är hel. Jag tycker att mina fransar blir längre och tjockare när jag har använt denna produkt ett tag. Anledningen till att jag köpte denna är på grund av Lisa Eldridge.

100% Pure's eyeliner är rent skräp, är alldeles för tjock och degig i konsistensen och det går inte att jobba in produkten i penseln och få det jämnt utan det blir bara ojämnt.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.