2017-04-28

Off-topic: Ögonskugga

Att hitta bra ögonskuggor är ett gissel om man inte vill ha bismuth oxychloride i dem, många märken både dyra som billiga har detta ämne i sig. Anledningen till att jag inte vill ha med bismuth oxychloride är för att jag är allergisk mot det. Så även om jag skulle ha budget för lite Dior eller Lancôme ögonskugga så kan jag inte. Då jag inte tål deras smink.

Nvey eco ögonskuggor (och i allmänhet), detta märke känns väldigt opålitligt. De ändrar formulan lite då och då och när man tror att man köper något med nya formulan så kan man få nåt gammalt skräp som butiken har haft sedan tidernas begynnelse. Ibland så ändrar de även färgerna på produkterna och sedan försöker låtsas som ingenting har hänt.

Idun minerals ögonskuggor är väldigt skimriga, inte för vardagsbruk enligt mig. Sitter sådär, kräver primer under. Fina förpackningar.

Neve cosmetics ögonskuggspalett Palette elegantissimi, har alla basfärgerna som man kan tänkas behöva. De har även flera andra fina paletter, bara en palett "Makeup delight palette" var en besvikelse då skuggorna var riktigt dåligt pigmenterade och smuladr något otroligt när man applicerar skuggan. När en färg tar slut kan man enkelt köpa nya "kakor" istället för att köpa en helt ny palett varenda gång. Färgerna är generellt bra, men lite pudriga/torra. Är helt fria från bismuth oxychloride, silikon. Billigt i inköp.

L'Oréal La Palette Nude, Beige, ingen av skuggorna är direkt matta, mer åt skimmer hållet. Som vanligt med billiga skuggor, det är svårt att hitta fina matta skuggor billigt. Sitter dock väldigt bra tillsammans med primer under.

TAM Beautys olika ögonskuggspaletter är riktigt trevliga, de har olika märken och de har som jag har provat är Makeup Revolution och Freedom Makeup London. De ögonskuggor som är matta från Makeup Revolution är det lite dålig täckning i, men annars är de skimriga super. Freedom Makeup Londons matta skuggor är jätte bra och likaså de skimriga. TAM beauty är billiga men kvalitén på skuggorna är som vilket prestigemärke som helst. Det enda negativa som jag kan komma på är att förpackningarna är lite plastiga, de går lätt sönder i gängorna.

Charlotte Tilbury ögonskuggspalette The sophisticate är lite dyr. Alla ögonskuggspaletter från CT är dyra. Ögonskuggorna i den här paletten är ok. Den ljusaste är lite för svår att få upp på sminkborsten. Jag tycker att de är lite för lätta att blanda med varandra. Så lätt att de snabbt försvinner om man inte är försiktig. Men det är en vanesak. Paletten tar lite plats, bra om man ska resa. Den är oparfymerad.

De Anna Sui's ögonskuggor som jag har provat har varit bra. Kanske lite åt det skimriga hållet men här handlar det om att ha koll på vad man faktiskt beställer. Nackdelarna med detta märke är att de är svåra att få tag på. Det är rätt så dyra produkter då man behöver köpa paletten separat, den där grunkan för att förvara ögonskuggorna i. Allt måste köpas separat för den delen, inget ingår mer än ögonskuggan eller blushen. Ska man köpa puder så ingår varken compact eller den där svampen som annars brukar följa med eller de där små billiga ögonskuggsapplikatornerna ingår. Men jag applicerar inte smink med de där skruttiga applikatorerna så just det stör mig inte så mycket. Det är parfym i alla produkterna. Men produkterna är jätte fina. Sitter bra. De är som Hello Kitty fast för vuxna och det går lätt överstyr.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan varakänslig/allergisk mot allt.