2017-03-31

Off-topic: Rouge, blush, bronzer

Det är fint med färg på kinderna. Ännu roligare blir det om man har roliga och trevliga produkter som gör det lättare att få det fint.

Ett tips är att inte försöka måla på rouget på "äpplena på kinderna". Det är bara fotomodeller kan göra detta. Skulle jag försöka göra detta skulle rouget hamna under ögonen och det blir påsktant/idiot varning på det hela, på eng. även kallat för "Aunt Sally".

Jag har ett ovalt ansikte och vad jag har förstått det som att man då är lite friare med vart man kan sätta rouget, men det finns gränser. Jag applicerar rouget på kindbenet, strax under där jag vill ha highlightern (ibland upp på tinningarna vid hårfästet beroende på look, men då väldigt subtilt) och jag går aldrig så långt fram på ansiktet så det hamnar "under" ögonen om man tittar framifrån.

Det finns tutorials på Youtube som visar hur man ska göra för att det ska blir bra, både Lisa Eldridge och Wayne Goss är bra på att visa hur man ska göra.

Ett tips för lyckad applicering är att använda en lite mindre borste än vad som vanligen säljs som rougeborste, om det är till ett kakpuder dvs, jag använder en vinklad rougeborste från Bdellium som inte är så bred. För cremerouge så kan man använda fingrarna, på så sätt så slipper man tvätta ytterligare en borste.

Max Factor creme puff blush har jag i nyanserna: 15 seductive pink, 10 nude mauve, 05 lovely pink och 20 lavish mauve. Man får fin lyster på kinderna av de flesta av dessa utan att se ut som en skimrande discokula. Har fyra av deras fem nyanser, lavish mauve kan vara lite knepig att hitta då den inte säljs överallt av någon anledning men man kan hitta den om man letar lite (på svenska internetbutiker), jag har inte köpt den bronzigaste av dem dvs 25 alluring rose då jag är så pass ljus och jag tycker att nude mauve räcker mycket väl för mig. De är alla skira och därmed lätta att gradvis öka intensiteten på om man så önskar. Ger naturligt resultat med lite lyster, inte matt och livlöst. Många som har haft möjligheten att jämföra har sagt att dessa liknar Hourglass ambient light blush, kanske inte färgmässigt men finishmässigt. Fast Max Factors creme puff blush är billigare, lättare att få tag på och utan bismuth oxychloride. Ruth Crilly fick mig att köpa dessa.

Revlon cream i nr 150 är min favorit, den är krämig och lätt att blanda med huden förutsatt att man har använt flytande foundation och inte pudrat underlaget eller/och inte något pulvrigt mineralsmink. Anledningen till att jag hittade denna är på grund av Lisa Eldridge och jag är väldigt nöjd med inköpet.

The balm Down boy, innehåller bismuth men det har gått bra för mig att använda denna. Fin färg och som vanligt har de roliga och attraktiva förpackningar. Anledningen till att jag hittade denna är på grund av Lisa Eldridge.

Idun minerals bronzer är ok, fin förpackning

Tikei's rouge är lite för koncentrerade och matta för min smak, samma sak gäller för Neve cosmetics blushers, även de i kakform och inte bara mineralvarianterna.

TAM beauty's märke I Heart Makeup Blusher hjärtan är trevliga att använda. Hjärtana finns även som highlighters (Goddess of Love, Unicorns Heart) och bronzers (Summer of Love). Dock så är förpackningarna inte de mest idealiska då de är stora och bulliga hjärtformade kartonger, men man får mycket för pengarna då det är 10 g produkt i förpackningen för under 100 lappen. Min favorit är Candy Queen of Hearts Blusher.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.