2017-03-03

Off-topic: Concealers och correctors

Jag applicerar concealers med en spetsig eyelinerpensel på finnar och pigmentfläckar. Sedan tar jag en blender pensel (som påminner om MAC 217) för att snygga till så det blir så osynligt som möjligt.

Nu har jag lärt mig av en Bobbi Brown makeup artist att för att effektivt dölja riktigt mörka blålila ringar under ögonen så ska man använda en bisquefärgad (orange) corrector först och den vanliga concealern efteråt. Ju mörkare ringar man har, desto mörkare corrector ska man använda även om man är den blekaste människan i universum.

Wet n wild CoverAll Concealer Palette. Den här gör bara att det ser förskräckligt ut. Sedan då korrigerar den inte för mina lilablå mörka ringar i ögonvrån. Blir inte bra även om jag kör med Clarins concealer ovanpå. Konsistensen är alldeles för torr för att användas runt ögonen.

Laura Mercier Secret Camouflage 01, man blandar de två färgerna med varandra så man får en nyans som passar ens egen hud. Man använder den till att dölja röda märken och pigmentfläckar med. Den mörka nyansen i 01 paletten fungerar ok för mig som corrector (tillsammans med Becca corrector) under ögonen och med Clarins concealer över.

Paris Berlin concealer palette 02, har bra nyanser, är ljusare än deras palett 01. Kom fram till detta genom att kolla på massor med swatches. Bra komplement till Laura Merciers. Är krämigare än LM, är inte helt doftfria, men det är bara svag doft, inget starkt. Luktar som makeup luktade förr och jag gillar det. Man använder inte denna till under ögonen, utan man döljer röda märken och pigmentfläckar med denna.

MAC select moisturecover i NC15 är en flytande concealer. Täcker inte mina mörka ringar på egenhand.

Har MAC Studio Conceal and Correct Duo har i både pale och pure. Båda är dåligt pigmenterade. Jag har provat båda för att försöka korrigera mina mörka blålila ringar runt ögonen, men de har båda varit en miss. De täcker dåligt och när man kör concealern ovanpå så sitter de inte kvar utan de blandas med concealern och gör den missfärgad och man ser orange ut i ansiktet.

Clarins Instant Concealer i 01 är riktigt bra. Sitter bra runt ögonen. Kunde dock vara lite mer täckande då mina mörklila partier har en tendens att titta igenom. Så jag behöver 2-3 lager för att det ska bli bra även med en corrector under. Då blandar jag denna concealer med Laura Merciers Secret Camouflage 01, då tar jag lite av den nästan vita concealern och blandar med Clarins. Detta göra att jag får en ljusare och lite mer täckande concealer. Som fortfarande sitter väldigt bra runt ögonen. Ser fint och fräscht ut. Jag har även använt denna för att täcka röda märken med och som en touch-up produkt senare på dagen.

TAM Beauty har flera bra corrector/concealer paletter i sina märken. Sitter bra under ögonen (även när man har passerat 35), är krämiga i konsistensen. Dock så anser jag att deras mest orangea corrector inte är tillräckligt orange för att den ska fungera ordentligt som en corrector för mina blåsvarta ringar under ögonen. Många olika nyanser i paletterna så man slipper själv sitta och blanda till den perfekta färgen varje dag. Utan man lär sig snabbt vilken nyans som ska användas vart i ansiktet.

Becca Backlight Targeted Corrector i Peach. På egen hand så fungerar denna väldigt dåligt som en corrector. Den absorberas inte in i huden på mig, så det betyder att även om jag buffar så mycket jag kan så blandas den med foundationen och sedan även med concealern som man drar över. Det är meningen att man ska använda denna corrector innan foundation men efter primern. Om någon undrar. Sedan så neutraliserar den inte mina mörka ringar. Den neutraliserar inte det svarta. Så det ser fortfarande mörkt ut. Men så har jag upptäckt att om jag blandar denna med Laura Merciers concealern. Jag kör med 01 och tar lite av den mörka av den. Detta gör LM concealern mer orange och därmed så döljer den det missfärgade samt så är LM väldigt täckande i sig och gör att den tar itu med det mörka. Självklart så använder jag min Clarins concealer ovanpå detta som är blandat med den nästan vita nyansen i LM concealern.

Är man desperat efter en orange corrector så borde ett oparfymerat läppstift funka. Antingen allena eller blandat med en vanlig concealer. Som självklart inte har använts på läpparna. Och att det är utan glitter/skimmer och har rätt konsistens i övrigt.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.