2016-08-16

Off-topic: Kroppen

Tänkte slå ihop några kategorier här, annars så blir det så lite om en del av dem.

Deo
Jag är antingen allergisk mot deos (det kliar) eller så funkar de inte. Jag gör egen deo med arrowrot och bikarbonat med kokosolja och eteriska oljor och den funkar lika bra som butiksköpt på mig.

Bats oparfymerade deo, fungerar bra. Nackdelen är dock att den måste torka helt innan man klär på sig och som alla deos så blir det vita märken på mörka kläder.

Absolut torr är en deo som är riktigt effektiv, det är dock viktigt att armhålan är helt snustorr innan applicering och att man har på sig en skyddande oömm tröja när man sedan ska sova med detta på. Man vill inte ha detta direkt på lakanen då det kan fräta på textilerna.

Duschgel/duschprodukter
Har jag ens provat några flytande duschtvålar de senaste 10 åren? Gillar inte duschgeléer då jag upplever dem som svåra att skölja bort. Det blir bara klibbigt, huden har även känts knastrigt torr så fort man torkat huden med handduken och det har bara gjort att huden kliat.

Skrubbar
Kasta inte bort pengar på dyra skrubbar när man kan göra egen för en tia eller två på under fem minuter.

Bodylotion
Urte krams bodylotions är bra budget fynd, ekologiska, etc, etc. Är kanske inte riktad till riktigt torr hud men den fungerar bra till fuktfattig hud som bara behöver lite fukt för att må bra. Finns i fyra "dofter", oparfymerat, ros, citrus och kokos. Det enda som kan vara dåligt med dessa är att pumpen inte klarar av att pumpa ut sista skvätten, när det var ungefär 1/5 kvar av innehållet. Angående kokosdoften så är det en annan formula på denna, den är mer rinnig i konsistensen och luktar inte riktigt så man förväntar sig att kokos ska lukta. Jag upplevde kokosvarianten som mindre fuktgivande/rik än de övriga.

Clarins Moisture Rich Body Lotion är riktigt bra om man har problem med knottrig hud på vissa ställen på kroppen. Luktar även riktigt gott. Har mest använt denna på benen då de är torrare än övriga kroppen, använder den inte varje gång men jag tar den garanterat de gånger då jag vill känna mig lite extra fin då den gör så hela kroppen luktar gott och lyxigt. Är lite dyr beroende på vart man hittar den, jag har köpt den när det har varit erbjudande på den.

Burt's bees olika bodylotions är krämiga i konsistensen och trevliga att använda, en del luktar lite si så där med dvs sött och sliskigt men de är inte dyra.

Benprodukter
Yves Rocher SOS heavy legs är en räddare i nöden när benen försöker ta livet av en. Luktar starkt av liniment (innehåller mentol och kamfer) och ska ej användas av gravida eller i samma rum som barn vistas i.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.