2016-08-02

Off-topic: Händer och fötter

Själv är jag en handcrèmejunkie och oerhört kräsen när det kommer till dessa produkter då jag smörjer så pass mycket/många gånger om dagarna.

Handcrème
The Body Shop Cocao hand- and bodylotion (lite osäker på namnet), när de la av med denna så triggade det igång mig för att seriöst börja göra mina egna crèmer och hudvårdsprodukter, innan så gjorde jag bara någon enstaka hudolja. Detta var för 12-13 år sedan. De kom senare tillbaka med denna, men det var då inte samma produkt. Den gamla var super som handcrème och luktade varmt och exotiskt. Dryg var den också. Ersättaren luktade äcklig karamell och var lika kladdig som om man hade smörjt sig med karamell.

Jag har provat flera av Burt's bees olika handcrèmer. Jag har provat deras Shea butter hand repair, luktar starkt av något syntetiskt och är kladdig att använda. Både Beeswax and banana hand cream och Almond milk beeswax hand cream var båda för salviga för händerna på egenhand, möjligtvis kan man kombinera dessa med den vanliga handcrèmen för lite extra vård. Deras Honey and grapeseed oil hand cream var för kladdig, luktar ok men är klibbig. Naturally Ageless Hand Cream luktar bara hemskt och även den var för kladdig för mig.

Weleda Sea buckthorn hand cream är bara klibbig att använda, luktar lite starkt men gott.

Yves Rocher's arnika handcrème var en trevlig produkt, detta var för 14-15 år sedan som jag använde denna, det kan hända att de har ändrat formulan sedan dess och tillsatt en massa äckliga silikoner till produkten. Anledningen till att jag använde den då var för att den var trevlig att använda samt var helt fri från mineralolja.

Fotcrème
Mina fötter brukar vara varma och torra. Så när jag är ute efter fotcrème så vill jag att den återfuktar ordentligt samtidigt som den svalkar.

School's fotcrème, helt ok att använda, lite tråkig att använda.

Eilas fotbalsam var alldeles för blaskig och klen för att återfukta mina torra fötter. Luktar ok, men annars så var den inte tillräckligt återfettande för mig.

Burt's Bees Coconut foot creme är mer som en salva, luktar starkt av kokos. Kladdig att använda och kan ev fungera tillsammans med en fotcrème när fötterna behöver lite extra då huden känns lite fuktfattig, men fötterna blir flottig av att använda denna på egenhand. Sedan så gillar jag fotcrèmer som svalkar och mina fötter blev bara varmare av denna produkt.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.