2016-06-07

Off-topic: Ögoncrème

Yves roches ögoncrème anti-age global är väldig bra, upptäckte dock efter att jag använt upp fyra tuber att den innehåller bismuth oxychloride. Som tur är har jag inte reagerat på detta, brukar kunna göra det i vanliga fall. Men, men... Innehåller bland annat koffein som tar bort påsar och så innehåller den även "stamceller" från nån växt som inte är något annat än rent nonsens. Anledningen till att jag tyckte att ögoncrèmen var bra/är bra var för att den stramar upp huden runt ögat, när jag blir trött så syns i vanliga fall skrynklet ovanför ögat tydligare och denna crème hjälper att bekämpa detta. Har jag gjort uppehåll med denna ett tag för att testa annat så tar det ett tag för mig att se resultat, någon vecka kanske, i början när jag använde denna så kunde jag se resultat på 3 dagar. Konsistensen på ögoncrèmen är rätt så tjock, men den är inte kladdig. Jag tar en pinjenöt stor klick till varje öga och jag applicerar det runt ögat med cirkulerande rörelser. Är inte jätte dyr att köpa, ca 200 kr (detta är med deras erbjudanden) och man köper (nästan) alltid produkter hos YR till 50 % av originalpriset, försöker de få en att betala mer för grejerna så väntar man ett tag. Det är i stort sett nästan alltid 50 % eller 2 för1 för produkterna. Den har en sån där metallapplikator som ska kyla huden och göra det lättare att applicera krämen. Jag har inte använt den då jag tyckt/tycker att det verkar lite ohygieniskt att göra så. En sak som jag kan störa mig på är att produkten har silvrigt tryck på tuben och detta har en tendens till att åka av efter ett tag och man får detta på fingrarna och det kommer på huden runt ögonen...

Jabushe 24 h eyecream var däremot rent slöseri med pengar, ögoncrèmen var mindre uppstramande/effektiv än Yves roches ögoncrème. Säger sig vara kliniskt bevisad, på 33 skrynkliga människor. Rätt ok pris för ögoncrèmen men den är helt verkningslös (på mig) så det är verkligen pengarna i sjön med denna. Sedan är det rätt så besvärlig att använda deras produkter om man inte har använt dem tidigare, då man ska vänjas in på produkterna för att slippa utslag/obehag.

Dr Dennis Gross ferulic + retinol eye cream håller jag på och testar just nu. Är för tidigt att säga något ännu. Denna funkade inte för mig mitt i vintern, huden blev snustorr. På vintern behöver jag något mer återfettande och återfuktande ögoncrème än denna. Ska testa denna senare i sommar. Dyr i inköp.
Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.