2016-05-10

Off-topic: Serum

Yves Rocher Hydra Vegetal Instant Anti-wrinkle Moisturizer på tub som innehåller hyaluronsyra och luktar starkt, min hud reagerade på denna med att kännas röd och irriterad. Man ska punktbehandla på de ställen som man har rynkor eller bara är torr. Verkar som om att de har slutat med denna. Min sambo tyckte att denna var rätt så bra mot hans många röda märken i pannan (vilket hans husläkare misstänker är rosacea, men han har inte fått komma till en dermatolog ännu).

Yves Rocher Hydra Vegetal Moisture Boost Concentrate är deras serum på flaska. Gav inget resultat på mig, ska annars ge en fuktboost. Innehåller inte hyaluronsyra, innehåller rätt så stark doft. Köper den inte igen.

Tata Harper Rejuvenating Serum. Luktar rätt så starkt, men gott. Huden kändes återfuktad och så av den, men... Har inte märkt något speciellt av att ha använt denna och då har jag använt slut på den. Dyr var den, kommer inte att köpa den igen.

Alpha-H Liquid Laser with heptapeptide concentrate är sådär. Den är inte så återfuktande som jag önskade att den skulle kunna vara. Lancômes youth activating concentrate är bättre. Liquid Laser innehåller glykolsyra vilket kan förklara saken att jag inte upplever den som speciellt lystergivande/fuktgivande. Den kan funka om man har bra erfarenhet av glykolsyra i hudvårdsprodukterna. För mig så har de flesta glykolsyreprodukter bara haft motsatt effekt.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.