2016-04-26

Off-topic: Ansiktsmasker

För att sminket ska se bra ut och sitta så länge som möjligt så underlättar det att man har återfuktat huden ordentligt, och ansiktsmasker som enbart torkas bort och resterna lämnas kvar under natten är susen för detta ändamål. För lermasker så är det bra att veta att lermasken aldrig ska torka på huden, gör den det så snor den fukt från huden och du har uttorkad hud. Se till att ha en sprayflaska med antingen vatten eller hydrolat och spraya ansiktet med när lermasken är på så masken hålls fuktig.

Missha sheet masks (de enda jag provat av arkmaskerna). Gillar deras pearl, green tea, ginseng med snigelslem, red ginseng, etc. Har inte betat av alla ännu. Helt ok, huden ser fin och jämn ut dagen efter, men det gör den även med mina egna sheet masks och vanliga kladdiga ansiktsmasker. Gillade red ginseng både med och utan snigelslem och pearl. Bra pris jämfört med andra märkens sheet masks och de finns att köpa i Sverige. Fördelen med dessa är att de är färdigdoserade, det finns ingen tvekan om hur mycket mask man ska ta för att få effekt. Nackdelen med dessa är att det har en tendens att droppa från dessa då de fullkomligt dryper av serum. Vilket resulterar i att man inte kan göra något. Och de kan rulla av ansiktet om man inte ligger stilla på rygg. Sedan har man det att beroende på hur ansiktet är skapt så täcks inte all hud av masken. Om budgeten är ett bekymmer så satsa på helt vanliga ansiktsmasker som kommer antingen i tub eller burk som man själv doserar ifrån. De är billigare och du kan gå runt och göra saker samtidigt som de är på. Personligen tycker jag att det är helt onödiga. Jag föredrar de vanliga ansiktsmaskerna som man smetar på huden.

Yves Rocher Cure Solutions anti-agressions anti-asphyxiation flash mask. Denna har dom slutat med. Denna stramade upp ansiktshuden och återfuktade den, man såg betydligt fräschare ut efter att man har använt denna och så har de fräckheten att sluta med den. Den luktar lite starkt (unisex-aktigt) men den är så pass bra och därmed så kan man leva med doften.

Yves Rocher hydra vegetal intense hydrating mask. Ger en ordentlig fuktboost till huden, kan dock lukta lite starkt av parfym, har en rätt så typisk Yves Rocher doft. Denna mask sköljer man inte av, utan man torkar bort överflödet lite slarvigt med fuktade rondeller i tyg eller tvättlapp och lämnar resterna kvar. Har använd denna kvällstid så den har fått tid att verka under natten. Det blir lite för kletigt att använda denna på morgonen/dagen och sedan ha smink över detta, om man inte sköljer av den förstås men det förtar lite av grejen med dessa fuktgivande ansiktsmasker.

Yves Rocher cranberry cooling effect mask var ingen höjdare, för mig gav det inget resultat (ska vara fuktgivande). Luktar bärigt på ett påträngande sätt.

Eilas olika lermasker, dessa har varit rent slöseri med pengar. Att kalla dessa masker för lermasker är oerhört långsökt. Möjligtvis crèmemask med väldigt lätt fuktgivande verkan. Inget jag rekommenderar för inköp då de inte gjorde något med huden. Finns bättre produkter på marknaden och alla kan lätt göra bättre produkter hemma i köket med vanliga matprodukter än dessa.

Argiletz färdiga röda lermask på tub (man kan även blanda till den själv med röd lera och vatten). Han använt denna främst på mina ben när det har värkt från nya åderbråck. Vilket har gjort att smärtan har avtagit, men märkena från åderbråcken har varit kvar. Vill man ta bort åderbråcken så är man tvungen att operera bort dessa hos en läkare, antingen privat eller via den kommunala sjukvården. Fördelen med att denna är att den är färdigblandad men man kan lika gärna blanda vanlig torr röd lera med vatten och använda på samma sätt.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover.