2016-03-29

Off-topic: Rengöring

För mig så är alla rengöringar hot cloth cleanser, dvs masseras in, tillsätter ev. vatten för att emulgera produkten och sedan tvätta bort det med en tvättlapp. Sist så sköljer jag av ansiktet för att kontrollera så att all produkt är borta.

Morgonrengöring
På morgonen så använder jag Burt's bees Soap Bark and Chamomile Deep Cleansing Cream och jag använder den även de gånger jag behöver tvätta ansiktet igen på dagen de gånger jag inte har haft smink i ansiktet. Den tar inte bort makeup även om det står så på den. Den torkar inte ut huden, den skummar inte, innehåller lite mentol som gör att man vaknar upp lite och man ska därför hålla den borta från ögonen. Man applicerar den på torr hud även om det står på den att man ska blöta huden med vatten först, sedan tar man lite vatten i händerna och masserar runt lite och sedan så tvättar jag av den med en tvättlapp. Kostar inte skjortan, har kanske använt denna i 5-6 år och jag gillar den.

Jag har tidigare även testat olika former av "cold creams" (Pond's, Nivea, Boots, Noxzema), för att läsa om dessa klicka här.

Balms
Jag har testat Emma Hardie's cleansing balm (reseförpackningen på 50 ml) och jag måste säga att jag inte är imponerad. Råvarorna är egentligen rätt så alldagliga, den luktar visserligen väldigt väldigt gott, tänk exotiskt (varmt, blommigt och citrusigt) utan att vara kokosig. Burken ser fin ut. Så på sätt kan den kännas lyxig. Burken kan dock vara dum då den gärna läcker och kan lätt spricka och man kan göra illa sig om man inte är försiktig, burken är rätt så otymplig då den är onödigt stor med tanke på vad lite det är i den. Inget som man reser iväg med direkt även om det är en reseförpackning jag har. Har hört skräckhistorier här om vad som kan hända under resans gång. Balmet är väldigt mjukt och nästan lite geleigt i konsistensen, smälter lätt och är inte så där fast som jag vill ha den. Man kan ta bort ögonsmink med denna då det krävs att man gnider tvättlappen mot fransarna och runt ögonen vilket jag inte är så speciellt förtjust i, man gör detta väldigt väldigt försiktigt och inte med en skrubbig tvättlapp från IKEA. Jag tar en sådan där mjuk ekologisk bamburondell som var populär för några år sedan och använder båda sidorna om jag inte använder en väldigt mjuk och len tvättlapp. Man kan emulgera denna balm med vatten om man vill, resultatet blir då att den förvandlas till mjölkigt vatten, den blir inte så krämig så som jag skulle vilja ha det och gör jag så så får jag en känsla av att smutsen ligger kvar på huden och produkten skvimpar runt ovanpå. Nu ska man inte tro att det är en skölja av produkt utan du måste använda en tvättlapp med denna för att få bort allt äckel.

Gel
First Aid Beauty cleanser är en skräckhistoria på grund av allt lödder den producerar. Jag använder den inte till ansiktet utan jag använder den som handtvål istället. Luktar inte av parfym utan luktar mest lite som stearin, löddrar rätt så mycket. Händerna gillar den som tvål.

Burt's Bees radiance facial cleanser är en geleig tensidrengöring. Fungerar inte att ta bort makeup med men kan funka som morgonrengöring eller om man ska tvätta ansiktet efter dusch. Jag tvättar aldrig mitt ansikte i duschen, jag förstår inte hur vissa kan göra det. Ansiktet blir ju nedlusat med andra produkter när man duschar och jag tycker att det krävs en ordentlig rengöring efter duschen (smink tvättas av före duschen) för att vara säker på att ansiktet är helt rent. Jag applicerar den på torr hud och masserar runt lite och sedan tar jag tvättlappen och tvättar bort den, noga. Rengöringen luktar lite starkt, har man otur kan huden även kännas lite torr och stram efter tvätt. Därmed så använder jag den inte så ofta, utan bara lite då och då. Är inte så dyr.

Crème
Clarins Extra-Comfort Anti-pollution cleansing cream är ren rosa/persikofärgad rengöringscrème med en doft som mer skulle passa på en bodylotion. Man kan ta bort allt smink med den, inklusive mascara och den gör det bra, har inte provat att ta bort vattenfast mascara då jag inte använder sådana. Clarins har utvecklat någon skum metod för att rengöra ansiktet med denna produkt, jag har inte gjort som dom vill att man ska utan jag har gjort som jag brukar göra. Ett problem med förpackningen är att de inte anger hur mycket som man faktiskt ska ta (är ett väldigt vanligt problem), det står bara "en liten" mängd. Jag testade med en klick som var stort som ett hallon och det var alldeles för lite, huden sög upp produkten och jag var tvungen att ta mer då jag vill kunna massera ansiktet med produkten en liten stund iallafall innan det åker av. Jag har testat denna till både för att ta bort smink och som andra rengöring. Jag kommer inte att köpa denna igen. Jag har mest använt den efter dusch och då tar jag en klutt motsvarande ett hallon och använt den som en fuktgivande ansiktsmask (och sedan rengöring) medan jag har smörjt in kroppen med body lotion. Då enbart för att skydda ansiktshuden mot uttorkning, jag har fet kombinations hy som är uttorkad/blir lätt uttorkad och behöver något som ger fukt till huden medan jag smörjer in kroppen.

Milk
Clarins rengöringsmjölk för normal till torr hy (den gröna). Luktar gott, ungefär som LdB's klassiska body lotion fast lite örtigare. Jag gillar iallafall den doften. Den tar bort smink bra, inklusive ögonsmink som mascara. Huden känns inte torr efter rengöring vilket är bra. Den gör sitt jobb som den är utsatt till att göra, men jag har upptäckt att min hud inte gillar denna. Den blir torr (känns uttorkad dagen efter) och ögonen kan klia.

Micellar Water
Har provat Bioderma Sensibio H2O och Nivea's micellar water, Bioderma's är inte bättre än andra micellar waters (mw) på marknaden. Den smakar värre än andra mw, upptäckte detta när jag skulle ta bort läppstift med denna och jag tycker även att den är lite uttorkande. Den stora skillnaden mellan Biodermas och Niveas är att Biodermas är effektivare och men är samtidigt lite mindre mild att använda. Jag gillar inte att ta bort ögonsmink med mw. Föredrar geler, cleansing balms eller cleansing creams för det ändamålet. Försöker man ta bort allt smink med en sådan här produkt så ska man inte tro att det är ett snabbt sätt att rengöra ansiktet på, det går åt mängder med rondeller (använder båda sidorna) och ansiktet kommer att se rött och irriterat ut efteråt. Jag sparar denna produkt till de gånger jag inte har tillgång till vatten eller bara ska korrigera små smink misstag vid sminkning.

Rengöringsolja
Caudalies Make-Up Removing Cleansing Oil är ok. Den luktar milt av bittermandel/marsipan. Jag har kommit fram till att det är inte en favoritdoft. Den tar inte bort all mascara om man försöker sig på att göra en första rengöring med hela ansiktet fullt med smink och tjocka lager av mascara på fransarna. Då använder jag tre pumpar med olja och ändå så har jag mascara kvar. Trotts att jag emulgerar den med vatten innan jag tvättar av den med tvättlappen. Utan jag har mest använt denna efter dusch, eller de kvällar då jag inte har använt smink/solskydd under dagen.

Roger-Gallets Aura Mirabilis Extra-fine Cleansing Mask är en sån där modern rengöringsolja som emulgeras med vatten. Den luktar svagt parfymigt. Detta är en rengöringsolja och ansiktsmask i ett. Jag tycker att den gör båda jobbet dåligt. Jag får inte bort mascaran och som ansiktsmask så gör den absolut ingenting. Huden känns inte återfuktad eller någon annan effekt för den delen.

Alla produkter som nämns här har jag själv köpt eller fått som prover. Bara för att något passar mig betyder inte att det per automatik kommer att passa er. Alla är olika och man kan vara känslig/allergisk mot allt.