2015-10-20

Lyxig sheet mask serum

Denna produkt är inte ett serum i vanlig mening, utan en ansiktsmask som är flytande form och det är meningen att det ska användas tillsammans med dessa masker som kommer som små vita puckar som man blötlägger i detta "serum".

Man kan om man vill förtjocka ansiktsmasken med ett lämpligt förtjockningsmedel om man nu verkligen inte vill använda dessa puckar. Fördelen med att använda puckarna är att huden är direkt redo för nästa hudvårdande produkt när man är klar med masken, använder man förtjockningsmedel måste man torka av överflödet och jag tycker att det är lite besvärligt.

Denna ansiktsmask innehåller hyaluronsyra och glycerol som tillför ordentligt med fukt, grönt te som lugnar huden och tillför huden även antioxidanter, niacinamid och glukosamin verkar synergistiskt och hjälper till att motverka pigmentfläckar, rynkor, boostar huden att tillverka egen hyaluronsyra.

Det viktiga här är att produkten är helt flytande för att puckarna ska suga upp serumet ordentligt, man ska inte använda maskerna tillsammans med serum/lotion (ansiktsvatten) som är förtjockade på något sätt. Konsistensen på produkten ska helt enkelt vara blaskig som vatten för att detta ska gå smidigt som möjligt.

Vad jag vet så saluför både Sensai, Håkansson och Muji dessa typer av masker i Sverige. Med Sensais masker så får man med en praktisk liten behållare som man ska blötlägga pucken i. Man får testa sig fram till vilket märke man tycker fungerar bäst. Alla masker är utformade olika och det som avgör om en mask passar bra eller inte beror på hur man är skapt.

Förberedelser och tillvägagångssätt vid användning
Lås dörren till badrummet om ni inte är ensamma i huset, ni vill inte att era respektive eller övriga familjemedlemmar ser er i denna Hannibal Lecter liknande mask. Blötlägg pucken i serumet. Rengör först huden ordentligt under tiden man väntar på att masken ska suga åt sig av vätskan, rengör huden två gånger om ni har använt smink. Applicera sedan masken och låt verka i ca 10-15 minuter. Skölj inte av ansiktet efteråt utan låt serumet sitta kvar på huden. Man kan även krama ur själva masken för att använda upp alla dropparna. Följ sedan upp med din vanliga hudvårdsrutin.

Lyxig sheet mask serum
10 g kamomillhydrolat
55.9 g rosenhydrolat
10 g lavendelhydrolat
10 g glycerol
0.5 g hyaluronsyra
1 g grönt te
4 g niacinamid
8 g glukosamin
0.5 g paraben
0.1 g citronsyra

Gör så här
Väg upp alla råvarorna.

Blanda först alla vätskor, vispa sedan ner de torra ingredienserna en och en. Se till att allt är löst innan nästa ingrediens åker i.

Häll upp på lämplig flaska och etikettera.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg