2015-06-02

HD puder

Denna produkt är busenkel på gränsen till löjligt enkel och framför allt billig att göra. Det består endast utav en råvara och man använder detta puder man om man vill kunna trolla bort porer och andra skavanker tillfälligt, samt hålla hyn blänkfri hela dagen om man har fet hy. Jag använder det varje dag när jag har foundation för att fixera det hela.

Mufe, Neve cosmetics och andra märken har dessa puder och dessa innehåller för det mesta bara en råvara, d.v.s. rena Silica microspheres. Priset på dessa produkter kan gå på så mycket som 34 dollar för ynka 8.5 g.

Silica microspheres kan man köpa betydligt billigare från återförsäljare av råvaror för egen sminktillverkning. Där kan man hitta priser som 1 lb (pound) vilket är ca 454 g för 69 dollar om man är storkonsument, alternativt ta 1 oz vilket är ca 28 g för 4.95 dollar, frakt och annat tillkommer dock. Lite skillnad i pris jämfört med att köpa "förädlat".

Ett tips är för att det ska se bra så ska inte alla porer trollas bort. Utan ta pudret på strategiska ställen, som runt och på nosen, i pannan. Håll gärna resten av ansiktet HD puderfritt. Har man produkten i hela ansiktet så kommer man att se jätte konstig ut, som om att man har en mask i ansiktet. Det ser inte ut som hud utan som något annat och väldigt konstgjort.

HD puder
Det man behöver är en pudersminkburk med silinsats och gärna en förslutningsbar sådan så man får bättre kontroll över pulvret. Som annars flyger omkring väldigt lätt och sedan behöver man råvaran, d.v.s. silica microspheres. Vill man kan man göra en etikett till burken så det ser finare/exlusivare ut. Det är bara att fylla burken med pulvret. Trycka dit silen. Etikettera och man är klar.

Nackdelarna med denna produkt är att den luktar lite illa vid appliceringstillfället samt att pudret kan orsaka flash back om man blir fotad med det på. HD puder funkar jätte bra om man ska bli filmad (vara med i TV), men inte om man ska bli fotad med blixt. Risken är större att det blir flash back om man har torr hy eller har använt för mycket puder.

Silica microspheres är i övrigt helt ofarligt att använda.