2014-02-21

Fuktserum med grönt te

Har använt det här receptet ett tag nu och är väldigt nöjd med den. Använder den morgon och kväll under ansiktscrèmen som ett intensivt fuktserum. Tar knappt 1 ml till hela ansiktet och halsen.

Jag har här använt mig utav cellulosa, jag tycker att den ger ett trevligare gel än xantangum. Det känns krämigare och mindre klibbigt på huden.

Aloe vera ska innehålla allantoin vilket är ocklusivt. Sedan är aloe vera återfuktande och är bra mot lite allt möjligt.

Grönt te extrakt är en effektiv antioxidant och är även antiinflammatoriskt. Bidrar med collagen- och elastinproduktionen i huden som avtar när man blir äldre. Grönt te innehåller ämnen som är värmekänsliga och ska därför inte värmas. Att använda hemmagjort starkt grönt te är med andra ord inte helt optimalt om man vill ha alla positiva effekter som det har att ge. Mycket förstörs av värmen.

Paraben används för att det inte ska växa i produkten.

Fuktserum med grönt te
1 g cellulosa
14 g glycerol
85.7 g aloe vera juice
0.5 g paraben
1 g grönt te extrakt, pulver

Gör så här
Väg upp allt.

Blanda cellulosan med glycerolet. Det är för att undvika klumpar.

Rör sedan ner allt utom cellulosa och glycerolblandningen i aloe veran.

När det gröna te extraktet har löst sig i aloe veran så vispar man i cellulosa och glycerolblandningen . Vispa ordentligt.

Nu kommer förtjockningen att ta lite tid. Några dagar rättare sagt, så trä en 1 l plastpåse över bägaren med vispen i och låt det stå. Kom nu ihåg att röra om lite då och då med vispen så det blir homogent.

När cellulosan inte längre sjunker till botten i blandningen utan är ett homogent gel så är det klart. Bara att hälla över till en ren flaska med praktisk kork/pump.

Receptet får bara användas för privat bruk.
© C skaparen av The DIY blogg